вівторок, 25 листопада 2014 р.

Вивчення впливу нітратів у продуктах харчування на здоров’я людини

   Дана розробка уроку  надрукована в інформаційно-практичному бюлетні "Все для вчителя" №10, 2012 та опублікована на сайті www.osvita.biz
   
   На основі проведених мною досліджень та опрацьованих літературних джерел, роблю висновок, що потрібно до­тримуватись рекомендованих доз використання мінеральних доб­рив у тих чи інших галузях їх вико­ристання, щоб не зашкодити організму людини.
 Люди зазнають впливу нітратів протя­гом усього життя, адже це дуже поши­рені в природі речовини. Вони містяться у ґрунті, воді, входять до складу рос­лин.
   Якість людського життя визначається передусім повноцінним харчуванням. Завдання полягає в тому, щоб найближ­чим часом створити базу для отримання продукції з мінімальним вмістом нітратів, для покращення здоров'я насе­лення нашої держави.
   Під час застосування нітратів у сільському господарстві потрібно дотри­муватися основних правил внесення добрив у ґрунт.    Необхідно здійснювати жорсткий контроль за їх вмістом у про­дуктах та навколишньому середовищі. Чисте довкілля - одна з головних умов нормальної життєдіяльності людини.
   Таким чином, проблема вмісту нітратів у продуктах харчування є як екологічною, так і соціальною, і з цією проблемою пов'язане майбутнє всього людства.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар